Uncategorized

8 najbitnijih igračaka za decu do treće godine

8 najbitnijih igračaka za decu do treće godine

Danas su igračke dostupnije nego ikada pre. Motori, automobili, barbike, kuhinje… Postoje replike gotovo svega iz stvarnog života, i čovek se zapita šta je stvarno potrebno detetu. Igračke kupuju mame, tate, babe i dede, tetke i kume. Često pogledate u dečiju sobu i shvatite da je prepuna stvari sa kojima se dete uopšte ne igra. Zato smo odlučili da sastavimo listu koja podrazumeva igračke koje deci ne dosade tako brzo.

1. Tricikli za decu

Tricikl je definitivno najbolja investicija kada imate malo dete. Odličan je za decu već od prve godine, i idealna je zamena za kolica. Vašem mališanu biće daleko zanimljivija vožnja u triciklu, nego u nekoliko puta skupljim kolicima. Jednostavno, sedeći položaj, i osećaj da može da usmerava pravac (iako vi to radite) su daleko interesantniji od polu-ležećeg položaja.

A opet, dete je u triciklu potpuno bezbedno, zato što ga možete osigurati bezbedonosnim pojasom.

Pored svega ovoga, kada dovoljno odraste, dete počinje samostalno da upravlja triciklom, i vrši pripreme za svoj prvi bicikl.

Naša preporuka jeste tricikl Qplay Rito, koji se veoma lako sklapa, i ne zauzima puno mesta u vašem stanu.

2. Guralice za prohodavanje

Došao je i taj dan – beba se uspravila i napravila prve korake. Vašoj sreći nema kraja! Ali, prvi koraci su svakako nestabilni, i bebi je potreban oslonac.

Guralice za prohodavanje su se pokazale kao odličan izbor za ovaj period odrastanja, zato što pružaju bebi stabilnost pri prvim koracima. Pored toga, hodalice mogu biti i veoma zanimljive deci za igru, pošto su pojedini modeli obogaćeni i zanimljivim igračkama koje drže pažnju i razvijaju motoriku bebe.

Uz ovu igračku dete može da nauči boje, brojeve i oblike, a ujedno razvija koordinaciju pokreta i finu motoriku.

Naša preporuka jeste Guralica 2u1.

3. Guralice za decu

Deca su uglavnom opčinjena ovom igračkom. U početku im je cilj da nauče da se guraju, što je deci urođeno i veoma lako se ta motorička radnja „otključava“. Zatim postaje njihovo glavno prevozno sredstvo po kući, stanu, dvorištu, u parku, na ulici…

Guralice za decu su veoma popularne i kod dečaka i kod devojčica. Mnoga deca je toliko zavole, da se danima samo voze, a ispod sedišta kriju sve dragocenosti koje pronađu.

Mnogi modeli guralica imaju i ručicu za upravljanje, pa su pogodne i za manju decu koja još uvek ne mogu samostalno da se odguruju.

Naša preporuka jeste Guralica autić 453 koji možete pronaći u nekoliko boja.

4. Auto na akumulator za decu

Auto na akumulator je sigurno najomiljenija igračka svakom detetu. Već sa godinu dana deca pokazuju interesovanje za ovim vozilom, dok gledaju drugu decu kako se voze u parku. Većina vozila na akumulator dolazi sa daljinskim upravljačem, pa je vožnja u parku podjednako interesantna i tati i mami.

Ovo je takođe jedna od igračaka koju dete najduže koristi, zato što se može voziti već od prve godine, pa sve do šeste-sedme (zavisi od veličine auta).

Auto na akumulator za decu je često verna replika pravih automobila, pa se vaš mališan može voziti u mercedesu, bmw-u, jeep-u, ferariju…

Kada dete počne samostalno da upravlja vozilom, usavršava motoričke radnje, kao što su osećaj za prostor, i koordinacija pokreta ruku i nogu.

Naša preporuka jeste Auto na akumulator 227.

5. Bicikla bez pedala – balans bicikl

Balans bicikle su unele revoluciju u učenje vožnje bicikle. Možda vam na prvi pogled deluje čudno, ali, deca neverovatnom brzinom nauče da drže ravnotežu vozeći biciklu bez pedala, što kasnije veoma lako prenose na standardnu biciklu.

Deca je veoma brzo zavole, i najčešće postaje neizostavno prevozno sredstvo kada se krene u šetnju.

Veoma je bitno da bar u početku koristite zaštitnu opremu tokom vožnje, kako se dete ne bi povredilo prilikom eventualnog pada. Takođe je veoma bitno i da se visina sedišta pravilno postavi, kako bi dete moglo bez problema da dohvati pod nogama.

Bicikle bez pedala imaju i veoma pristupačnu cenu, a naša preporuka jeste Balans bicikla TS028.

6. Trotinet za decu

Za šestu poziciju na ovoj listi odabrali smo – trotinet. Nismo sigurni da li je ovo prava pozicija, ali, konkurencija je veoma jaka.

Trotineti su veoma popularni kod dece svih uzrasta. Prva vožnja kreće sa dve – dve ipo godine, a danas je trend da i odrasli voze trotinete. Ovo „prevozno sredstvo“ je veoma praktično, i kod dece razvija motoričke funkcije, uči ih da održavaju ravnotežu ali i da se snalaze u prostoru.

Najčešći izbor trotineta za decu do treće godine jesu modeli sa 3 i 4 točkića, zato što smanjuju šansu da dete padne. Postoje modeli sa svetlećim točkićima, što je posebno interesantno deci, i želeće da se voze čak i uveče.

Naša preporuka za male „početnike“ jeste Trotinet bubamara koji poseduje uklonjivo sedište i ručku za guranje, pa se može koristiti već od prve godine.

7. Motor na akumulator

Ako vaš mališan više voli dvotočkaše od automobila, biće oduševljen kada dobije sopstveni motor na akumulator. Ovo je još jedna omiljena igračka kod dečaka i devojčica, a veliki izbor modela i pristupačna cena ih čine sve popularnijim.

Pored motora, tu su i kvadovi na akumulator, a gotovo svi modeli su replike pravih vozila.

Neki modeli poseduju i svetleće točkove, što dodatno povećava bezbednost deteta u večernjim satima, a mališan će uživati zato što njegov motor privlači pažnju druge dece.

Mi vam preporučujemo Dečiji motor 104 zbog veoma pristupačne cene i kvaliteta. Ovaj motor je na tri točka, i izuzetno je stabilan.

8. Formula na pedale

Formule na pedale postaju sve popularnije među decom. Njihova prednost u odnosu na automobile na akumulator jeste što je dete aktivno tokom vožnje. Dete može da počne sa vožnjom čim dovoljno poraste da može da okreće pedale.

Ovo vozilo je odlično za unapređivanje motorike i koordinacije pokreta kod deteta, pošto osim što vrti pedale, mora i da upravlja volanom kako bi se kretalo u željenom smeru.

Formule su izrađene od metalne konstrukcije i čvrste plastike, tako da će dugo trajati. Prosečna nosivost je 25kg, pa će dete verovatno moći da je vozi bar do pete godine.

Naš najprodavaniji model jeste Formula na pedale 404.

Pored gore preporučenih igračaka, u našoj internet prodavnici https://bebomanija.com možete pronaći i druge igračke za sve uzraste dece, kao i ostalu bebi opremu.

Trudimo se da kod nas cene uvek budu povoljne, a isporuka brza.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *