Uncategorized

Vrteška za krevetac – spas od beskonačnog ljuljanja

Vrteška za krevetac – spas od beskonačnog ljuljanja

Svima nam ponekad teško pada to “famozno uspavljivanje” bebe. Poželimo ponekad da je samo spustimo u krevetac i da zaspi. Međutim, to se retko dešava. Najčešće moramo provesti desetine minuta ljuljajući je i pevušeći joj pesme koje najviše voli.
I dok je mi posvećeno nunamo, beba u rukama u “svom svetu” traži najbolji položaj da utone u san. Neretko, kada je najzad uspavamo i krenemo na prstima da izađemo iz njene sobe, ona se naprasno okrene i svojim pogledom kao da nam kaže – „nisi se izvukla, vrati se nazad!“ I onda ponovo, sve ispočetka dok nas ruke ne zabole.

Proizvod koji je spasao milione roditelja širom sveta – vrteška za krevetac

Da bi lakše umirili svoju bebu većina roditelja kada je spusti u krevetac uključi muzičku vrtešku. Ona kao da je napravila revoluciju u tom beskonačnom procesu uspavljivanja. Posle prvih tonova na licu bebe se vidi promena, jer prijatne dečije melodije imaju efekat da smire bebu i pomognu joj da lakše uplovi u san.
Poznato je da bebe u tom uzrastu nastoje da istraže svet oko sebe, a one to rade gledanjem i dodirivanjem. Njihovu pažnju posebno privlače pokretni šareni predmeti. U tom ranom period neophodno je da u dečijoj blizini budu igračke.

Na konstrukciju vrteške su najčešće okačene najzanimljivije dečije igračke ( plišane ili plastične ) koje se okreću u krug u ritmu melodije, i na taj način one svojim pokretima stimulišu sva čula kod deteta. Naravno, bebi će pre pažnju privući predmet koji je u pokretu posebno ako čuje zvuk u pozadini.
Kada je postavite obavezno proverite da li je vrteška dobro pričvršćena. Postavlja se na klasični dečiji krevetac, ne može se postaviti na prenosivi krevetac.  Dečije vrteške se najčešće koriste od samog rođenja pa sve dok beba ne napuni 5 meseci.

Koja vrteška za bebe je pravi izbor?

 Najtipičnije vrteške za decu su sa mehanizmom na navijanje. Kod njih dužina melodije traje do pola minuta od momenta navijanja.


Da bi detetu dočarale noćni ambijent postoje i modeli koji u sebi imaju pored melodije i projektor, koji daje odraz nebeskih tela na plafonu dečije sobe. One podrazumevaju baterije koje najčešće nisu deo seta. Na tasterima za podešavanje može se podesiti vreme trajanja melodija što roditeljima olakšava sam process, jer ne moraju da ih navijaju na svakih pola minuta i time izgube kontinuitet uspavljivanja. Samim tim, modeli na baterije i pored malo veće cene postaju sve popularniji.


Melodije sa vrteške će se redovno ponavljati, a posle odeređenog vremena beba će ih zapamtiti. Kada ih ponovo čuje beba će se automatski umiriti i uvesti u san.

Modeli na našem web shopu

Vrteške za krevetac su jedan od naših omiljenih proizvoda, zato što smo i sami roditelji, i znamo koliko nam je pomagalo. Zato vam svakako preporučujemo vrtešku na baterije. Svakako, ovo su najpopularniji modeli u našoj online prodavnici:

Vrteške za bebe na navijanje: Dreamy, Happy Animals, Wild Animals
Muzičke vrteške za krevetac na baterije: Space Dream, Plane fairyland, Sky, Orbit


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *