Uncategorized

Igračke koje će deca obožavati – zabavna igra u kući bez ekrana

drvena kuhinja na kojoj stoje igračke plastični mikser i sokovnik za decu

Ako ste jedan od onih roditelja koji žele da daju prednost igri u odnosu na crtaće i video igrice, sigurno tražite načine da vaše dete provodi što manje vremena ispred ekrana. Ponekad zaista može biti izazovno boriti se protiv uvek zabavnog sadržaja koji magnetski privlači mališane sa televizora, računara ili mobilnog telefona. Međutim, to ne znači i da je nemoguće.

Moderno društvo i razvoj tehnologije doneli su brojne pogodnosti savremenom čoveku, ali i dalje, neosporno, ne mogu da zamene značaj koji igra ima za normalan dečji razvoj. U Bebomaniji znamo koliko su igračke važne za mališane i zbog toga predstavljamo one najinteresantnije koje će držati vaše dete daleko od ekrana.

                       Igračke za devojčice i za dečake

Široki spektar igračaka za decu obično se deli na igračke za devojčice, odnosno igračke za dečake. Premda zagovaramo pozitivan uticaj svih vrsta igračaka na razvoj dece, u našoj online prodavnici držimo se ove podele kako bismo kupcima olakšali kupcima.

Curice uvek posebno raduje igra sa lutkama. Tako u prvom redu preporučujemo za devojčice veliku drvenu kućicu za lutke, sa tri nivoa i čak pet prostorija uređenih u različitom maniru, kao i model Residence Terresse. Pored kućice može biti interesantno kada lutka ima svoja kolica za svakodnevne šetnje, Iz naše ponude izdvajamo Ruby Knorr kolica za lutke.

 

kucica za lutke drvena sa nameštajem i igračkama u kućici

Za starije devojčice koje naročito uživaju da gledaju mamu kako se šminka sjajan poklon je sto za šminkanje. Od plastičnih modela kao što je Unicorn Dolu, preko stola za ulepšavanje sa klavirom, san svake devojčice možete ostvariti kupovinom elegantnog toaletnog stola. Pored toga što je savršen za igru, ovaj otmeni komad nameštaja sa ogledalom, fiokom i osvetljenjem je i lep dekorativan detalj u
enterijeru.

Dečake s druge strane, posebno će obradovati set za boks, veliki šator za skrivenu i misterioznu igru i privatnost, ali i uvek interesantne dinosaurus igračke. Možete li da zamislite svog dečaka kako jače T - Reksa? Sada je to i te kako izvodljivo! Veliki Brachiosaurus za decu sa zvukom i svetlom ili pak triceraptos izvor su celodnevne zabave. Svaki od modela dinosaurusa za jahanje poseduje udobno sedište i ručke za držanje, a zvučni i svetleći efekti čine malu avanturu još zanimljivijom. Bilo da je već veliki zaljubljenik u dinosauruse ili želite tek da se zainteresuje za paleontologiju, praistoriju i nauku – mališan će istinski
uživati u ovoj igrački.

                                Edukativne igračke

Vrednost igre je od nemerljivog značaja za razvoj dece. Igrajući se, zapravo, naši mališani uče, razvijaju razne veštine – od kognitivnih, preko verbalnih i društvenih, a svakako ne treba zanemariti ni uticaj igre na razvoj motoričkih veština. Edukativne igračke pojačavaju ove efekte, jer podstiču decu da kritički misle, računaju, razvijaju maštu.

Dobar početak za svakog roditelja koji želi da unapredi igru svog mališana i pomogne mu da se razvija i ostvari svoje potencijale jesu stolovi sa tablom ili klupe sa stočićem za crtanje i pisanje. Dečiji sto-tabla sa stolicom Molto jedan je od onih modela izuzetno praktičnih igračaka od kojih deca imaju velikih benefita. Kupovinom stočića sa tablom vi zapravo kreirate svom detetu jedan kreativan kutak za uživanje i igru.

Dete može da piše, crta ili čak ruča za ovim stolom, a najbolje od svega je što se lako montira i premešta, tako da ga možete smestiti gde god želite u stanu. Slični su i modeli klupe sa stolom Unicorn, za sve male ljubitelje jednoroga, kao i Fisher Price klupa. Još više mogućnosti za razvijanje kreativnosti nude stolovi sa kockama ili, na primer, kreativni sto 4u1 030764 Dolu, višenamenska igračka koja služi i kao sto za igru, pisanje, pesak i vodu.

Ako biste radije izabrali prirodne materijale umesto plastike, od edukativnih igračaka izdvajamo drvenu kocku sa raznim funkcijama poput lavirinta. Ova obrazovna kocka pogodna je za igru deteta već od njegovih 18 meseci – tako da od najranijeg uzrasta možete podsticati razvoj fine motorike i logike.

kockice na stolu sa dve devojčice koje se igraju

                                       Sportske igračke i tricikli

Nije tajna da svaka aktivna igra, bilo da je reč o trčanju, penjanju ili vožnji bicikla, poboljšava motoričke veštine deteta i podstiče pravilan fizički razvoj. Dete se može stimulisati tako što će savladati pedalanje i uživati u vožnji bicikla, trotineta ili tricikla u parku ili na ulici. No kako ga podstaći na aktivnu i bezbednu igru u stanu?

Od velike pomoći mogu da budu sportske igračke za decu. Privolite mališana na sparingovanje i trening tako što ćete postaviti u njegovoj sobi boks set. Džak i par rukavica zadržaće dete u aktivnoj igri za vreme hladnih i kišovitih dana. Ukoliko imate male i strastvene navijače i ljubitelje fudbala, možda ih možete obradovati stonim fudbalom za igru. Ova igračka je posebno dobra za razvoj koordinacije pokreta, kao i takmičarski duh kod mališana.

Iako nećete podsticati da vaše dete vozi bicikl kroz kuću, za one najmlađe možda možete napraviti ustupak i dopustiti da se zakotrljaju u stanu isprobavajući tricikl, guralicu ili balans bicikl bez pedala. Prvenstveno namenjeni za šetnje, tricikli za decu mogu biti interesantan način da zabavite i umirite svog mališana i u dnevnom boravku.

Posebno mesto na listi igračaka “na točkiće” svakako zauzimaju guralice za prohodavanje. Za lakše savladavanje i postizanje prvih koraka nabavite neki od zanimljivih modela. Hodalica za bebe Walk and Learn 3u1, muzička hodalica u obliku lava ili pak guralica za prohodavanje Avantura 3u1 savršene su za igru, razvoj i zabavu jednogodišnjaka.

Pored ovih, tu su svakako i klasični modeli guralica za decu, koje mogu biti sa muzičkim volanom kao što je guralica za decu TS-230, sa dizajnom vatrogasnog kamiona ili guralica džip Y-BC8336 sa muzičkim volanom i led svetlima.

Pored fizičkog razvoja, svakako ne treba zaboraviti ni činjenicu da igra ima veliki uticaj i na razvoj emocionalne i socijalne inteligencije. Zaigrani u grupi, bez obzira na uzrast, naši mališani se uče kako da budu ljubazni, empatični, te kako da se jedni prema drugima ponašaju. Pravim izborom igračaka pomažemo im da pravilno rastu i uživaju u svom detinjstvu, neopterećeni svetlima ekrana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *