Uncategorized

Balans bicikl – da lakše odvojite dete od telefona

balans bicikl za decu

Bicikl bez pedala – najbolji izbor za tvog mališana

Ako šetate parkom ne mozete a da ne primetite mališane koji voze bicikl bez pedala. Sigurno se kao i ja iznova iznenadite koliko vešto upravljaju svojim omiljenim “dvotočkašima”. Čini li vam se kao da su se rodili sa njima?

Međutim, mene jedan mališan samo što nije pregazio u parku. Vozio je balans bicikl i zapričao se sa svojim ortakom da mene ispred sebe nije ni primetio. Roditelji su se izvinjavali dok se on pobogu naljutio zato što sam mu stala na put. Toliko su samouvereni dok voze bicikl bez pedala da misle da je čitav put njihov. Ako, i treba da imaju samopouzdanja, ali neka ne diraju nas pešake.

To mi je bilo toliko slatko da kada sam se vratila kući odmah sam se bacila u analizu koji balans bicikl bi najviše odgovarao mom mališanu. Da vi pre dođete do tih korisnih informacija napisali smo tekst na temu “ Balans bicikl za decu– sve što trebaš znati“, pa preporučujemo da ga pročitate.

bicikl bez pedala
Bicikl bez pedala Qplay Tech

Deca biraju balans bicikl..

Naravno kada roditelj bira proizvod za svoje dete nije mu teško da istraži sve karakteristike modela i uporedi cene. Međutim, nije to presudno kod donošenja odluke o izboru prave bicikle bez pedala. Konačan sud daje dete, jer ipak njemu treba da se svidi pre svega. On se možda ne razume u kvalitet, ali nepogrešivo zna šta mu se sviđa, a šta ne. Bitno je da mu objasnite zašto je neki balans bicikli za decu za njega bolji, ali ne mora da znači da će vas poslušati. I među decom ima takvih karaktera koji dobro znaju šta hoće, ne možete ih prevariti pričom da će brzo da se pokvari, da je to za devojčice ili slično. On je gospodar svog ukusa.

Kako je to izgledalo iz mog ugla sve dok se nije pojavio bicikl bez pedala..

Takav je bio i moj mali “baksuz”. Namćor na dedu. Voleo je da igra igrice, pa sam morala hitno da intervenišem da ga izvučem iz stana kako znam i umem. Pokušavala sam to i ranije, kupovala i trotinet, skejtboard i rolere, ali ništa nije urodilo plodom. Bilo bi to zanimljivo njemu dan do dva najviše i onda sve po starom. Samo se premeštao sa fotelje na ležaj i buljio u neke crtane junake koji su izgledali da se čovek naježi.

Drveni bicikl je rešio moj problem

Kada sam kupila drveni balans bicikl moja priča se promenila. Moje dete se toliko zainteresovalo za vožnju bicikle guralice da je naučio da ga vozi u dahu. Gotovo da mu nije trebala moja pomoć. Samo mi je bilo važno da sam u blizini, jer se toliko oslobodio u vožnji da me podsetio na onog mališana sa početka ovog teksta. Nisam želela da i on “pokupi” neku gospođu zrelih godina. Možda se ne bi dobro proveo.
Sećam se da mi je taj njegov osmeh bio najvažniji. Čak mi i činjenica što sam kupila najskuplji balans bicikl više nije bila važnja. Tada sam naučila – sreća moje dece ne može imati cenu.

Zaboravićete na novac, na vreme koje ste potrošili da pronađete balans bicikl za decu kada shvatite koliko se to njemu svidelo. Deca ne znaju da sakriju kada su srećni i kada im se nešto svidi. Počeće bicikli za bebe da nose gde god da krenete i pokazivaće ga svim svojim drugarima. Tada ćete znati da ste uradili pravu stvar.

A vi ćete ga ponosno gledati dok vozi svoj balans bicikl za decu i kada se vratite u stan krišom na netu tražiti sledeći proizvod koji će iznova usrećiti vašeg mališana.

drveni bicikl
Drveni balans bicikl model 755

Bicikla bez pedala na zdravom vazduhu VS Telefon u sobi

Naravno da je osmeh vašeg mališana nešto što vas najviše motiviše da kupite njegov omiljeni proizvod. Ali, ne smemo zaboraviti i praktičnu stranu koja utiče na donošenje odluke o kupovini. Tako, bicikl bez pedala osim što je lagan i možete ga poneti u ruci gde god da krenete, utiče na to da vaš mališan dok ga vozi razvija kordinaciju pokreta i osećaj za ravnotežu.

Nije na odmet da naglasimo da je vrlo važno da mališani provode što više vremena u prirodi. Bicikli za guranje za decu su odličan način da se predahne od modernih tehnologija i da se deca okrenu zdravijem načinu života. Upravo oni mogu biti taj dodatni pokretač koji će mališane terati da vreme provode na svežem vazduhu, a ne u sobi punoj ustajalog vazduha.

Boravkom na zdravom vazduhu i zahvaljujući vožnji bicikle za bebe dete će se “izduvati”, pa će kada se vrati kući mnogo lakše utonuti u san.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *