Uncategorized

Fotelje za decu – igračke našeg detinjstva

Fotelje za decu – uživanje u detinjstvu

Obično svako u kući ima svoje mesto gde voli da provodi vreme I sedi. Tako i deca, obožavaju da imaju svoj kutak gde mogu da se “zavale” i oponašaju nas roditelje.

 U tom delu sobe razbacane su igračke na sve strane, ali centralna figura je omiljena fotelja. Dešava se da je deca prenose u sve prostorije po kući. Nekada gledaju crtaće iz nje, nekada jedu, a vrlo često se i uspavaju u njoj..

Predmet koji će dugo trajati – dečija fotelja

Kako smo i sami roditelji, možemo slobodno reći da je jedna od tri najbolje investicije. Napravljena od sunđera i platna, neuništiva je. Drugo dete je već koristi i prošla je sve faze odrastanja naše dece. Pritom što smo nedavno morali da kupimo još jednu, pogađate – da se ne bi svađali.


Međutim, stara fotelja za decu i dalje zauzima posebno mesto u sobi, koje nova mora da zasluži..
Neretko ih I dan danas postavimo ispred tv-a, jednu pored druge i decu ubacimo u njih. Uključimo omiljeni crtani I suprug i ja uzmemo pola sata slobodno. To su retki momenti kada posle napornog dana, uspemo da se odmorimo. Tada kažemo jedno drugom, ove fotelje za decu su čudo.

Kakve su fotelje za decu bile nekad, a kakve su danas

U naše vreme ( kada smo mi bili deca ) postojale su klasične dečije fotelje izrađene od stiropora presvučene plišom. Sećam se koliko sam se samo obradovala kada mi je otac doneo iz prodavnice. Toliko mi je bila draga da je čuvam i dan danas. Pa tako, kada smo sa decom kod mojih u selu ne moram da nosim nove fotelje, jer imam nju. Ali naravno one ni blizu nisu udobne kao ove danas.


 Sada izgledaju kao da proizvođači nisu štedeli na sunđeru. Obložene sa svih strana tako da se dete ne može povrediti dok je u njima. Kako ih izrađuju u obliku životinja, dešava se da se deca i emotivno vežu za njih. Jer roditelji za svoje dete biraju fotelju u obliku one životinje koje njihov mališan najviše voli. Tako fotelje za decu imamo u obliku kuce, mede, slona i gusenice.

Postoje modeli koji se razvlače, njih mališani najviše vole, jer vrlo često zamenjuju krevetac.

Kvalitetne dečije fotelje dizajnira i proizvodi domaći proizvođač Russ Toys. One zauzimaju posebno mesto u našoj ponudi i toplo vam ih preporučujemo. Vaše je samo da nam kažete koju životinju voli vase dete.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *