Uncategorized

Sjajni rođendanski pokloni za predškolce 

dečak se igra sa slagalicom

Sva deca se raduju rođendanu i odbrojavaju dane do njega. Kako roditelji znaju kolika je to radost za njihovo dete oni nastoje da ih iznenade poklonom koji oni priželjkuju. Kada su u pitanju predškolci postoje pokloni koji najviše odgovaraju njihovom uzrastu i koji pospešuju njihov razvoj. Ovo su najbolji rođendanski pokloni koje vam preporučuje Bebomanija.

Svakako u tom uzrastu posebnu pažnju treba posvetiti motorici i kordinaciji pokreta kod dece. Iz tog razloga trebalo bi da nam prvi izbor kada su igračke za predškolce u pitanju budu igračke koje podstiču motoričke sposobnosti, kao što su igračke za skakanje i puzanje.One pored toga što utiču na razvoj mišića kod dece, pomažu i u uspostavljanju kordinisanih pokreta.

Sledeće na šta se treba fokusirati kada su rođendanski pokloni za predškolce u pitanju jeste na stimulaciji njihovog razmišljanja. Zbog toga ako predškolcu kupite slagalicu sigurno nećete pogrešiti, jer će on zahvaljujući njoj razvijati pamćenje i zdravu logiku. Kako slagalica na tržištu ima na pretek, vrlo ćete lako pronaći model koji će se vašem detetu najviše dopasti. Naravno da nije pametno ako slagalicu kupujete prvi put da kupite model sa 1000 delova, jer ćete tako sigurno demoralisati dete. Najbolje da prvo kupite onu koju će dete lako sastaviti. Kasnije kada shvati kako funkcionišu slagalice broj delova bi trebalo povećavati. Razne edukativne igračke u ovom uzrastu su značajne kako bi predškolac sticao radne navike koje su mu neophodne za sve ono što ga čeka kada krene u školu.

Kada se odlučujete za kupovinu igračaka veoma je važno da se vodite interesovanjima i osobinama samog deteta. Ako se radi o detetu koje je kreativne prirode koje voli da crta i to mu ide od ruke svakako da su najbolji izbor neki kreativni setovi kao što su dečiji stolovi i stolice. Ovakve igračke će dodatno stimulisati njegovu kreativnost i podići je na viši nivo. Plastelin kao pribor za igru je jako dobar izbor jer stimuliše dečiju maštu zahvaljujući kojem mogu da modeliraju predmete koji su im inspirativni. Deca tako mogu provoditi sate gnječeći plastelin sve dok ne dobiju oblik koji su zamislili.

dečiji sto sa klupom sa devojčicom koja sedi i igra se sa plastelinom

Kao što izreka kaže “knjiga je čovekov najbolji prijatelj” decu treba usmeravati da što više čitaju. Kontinuiranim čitanjem oni postepeno stiču naviku i povećavaju svoj vokabular što za posledicu ima lakše izražavanje u društvu. U eri tehnologije nije ni malo lako decu okrenuti ka čitanju i štampanoj reči, kada je sva njihova pažnja na telefonu ili plejstejšnu.
Zbog toga je knjiga jedan od najboljih darova koji možete pokloniti predškolcima. Uvek im treba pričati da umesto igranja igrica na telefonu “zarone” u knjigu.
Igrice su zabavne i ne treba ih zabraniti, ali ih treba ograničiti i uvesti knjigu kao jednu od najzdravijih dečijih navika.

Za kraj smo ostavili igračke koje nisu ništa manje bitne od prethodnih, ali kojih se roditelji mnogo češće sete kada žele da obraduju svog predškolca. To su proizvodi koji utiču na razvoj mišića i održavanju ravnoteže, kao što su na primer Trotineti i Bicikle na pedale.
Deci je veoma zabavno na ovim vozilima, jer mogu da se vozikaju sa drugarima iz kraja. Trotineti za ovaj uzrast imaju obično nosivost do 90 ili 100 kg pa ih mališani mogu voziti sve dok im ne dosade.
To nije slučaj i sa biciklima na pedale jer se oni kupuju za određeni uzrast i najčešće se menjaju kroz 2 do 3 godine. Tako je za predškolce najpogodniji bicikl od 16 inača, ali već kada krenu u školu roditelji bi trebalo da razmišljaju o većem modelu sa točkovima od 20 inča.

Kažu da se spisak za kupovinu samo povećava kako dete raste - mi se sa tim u potpunosti slažemo. Kada krenu u školu izbor poklona će se više bazirati na predmeta za učenje a manje budžeta će preostajati za igračke.
Zbog toga, uživajte u rastu vaših mališana i obradujte ih igračkama koje oni najviše vole jer dok ćovek “trepne” oni porastu.

1 thoughts on “Sjajni rođendanski pokloni za predškolce 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *