Uncategorized

Sjajni pokloni za prvi rođendan – igračke koje će oduševiti i decu i roditelje

beba puza na podu sobe sa igračkama oko sebe

Prvi rođendan deteta je istinski poseban događaj. Pored toga što se proslavlja jedna godina radosti i poslužuje preukusna torta, rođendanska zabava je sjajna prilika da darujete bebi neki vrhunski poklon.
Da li postoji bolji način da se obeleži zajednički obilazak prvog kruga oko Sunca od zanimljive igračke?

Poznajući sreću koju donose rođendanska slavlja, a naročito ushićenje koje izaziva dobar poklon, u ovom blogu koji je za vas pripremila Bebomanija, predstavljamo vam vodič za kupovinu poklona za prvi rođendan. Pročitajte kako da oduševite i dete i njegove roditelje.

Čime se igraju jednogodišnjaci?

Prvo pitanje koje imaju svi koji kupuju poklon za prvi rođendan (a naročito ljudi koji nemaju decu) jeste: čime se to jednogodišnjaci igraju? Olakšavajuća je okolnost, mada za neke to može da bude i otežavajuće, što jednogodišnje bebe zanima skoro sve!

Jednogodišnjak može da se igra autićima, da pokušava da pravi prve korake ili da ređa kocke. Igra je primarni način na koji deca istražuju svet oko sebe i komuniciraju. Senzorne igračke, slagalice, muzički instrumenti, stolovi za igranje i hodalice su pobednički potez ako kupujete poklon za bebu.
Najedukativnija igračka je ona koja podstiče interakciju između roditelja i dece u igri. Zbog toga je pametno izabrati one igračke koje će rasti sa detetom, podsticati istraživanje i rešavanje problema i razvijati dečju maštu.

Pročitajte i: 5 saveta za prvu godinu bebinog života.

Koje su najkorisnije ideje za poklone za prvi rođendan?

Istina je da nikako ne možete pogrešiti ako kupite šarenu ili zvučnu (i bučnu!) igračku. Međutim, treba razumeti da ne darujete samo bebu, već i roditelje koji se nose sa svim izazovima roditeljstva u ranom detinjstvu.

Prema tome, koristan poklon za roditelje jedan je od najboljih poklona koje možete dati jednogodišnjaku. Razmislite o personalizovanim poklonima za bebe, praktičnim prostirkama za igru i nekoliko poklona za novopečenu mamu koji će olakšati život roditeljima.

Bebomanija izdvaja sledeće igračke kao idealan primer:

Tricikli za bebe

Nikada nije previše rano za istraživanje okoline i pobuđivanje radoznalosti kod mališana. Jednogodišnjak na triciklu dobija slobodu (i brzinu!) da upoznaje svet oko sebe, a pritom je bezbedan u sedištu – dok ga vodi brižna roditeljska ruka.
Tricikli za bebe se proizvode u različitim dezenima, sa brojnim funkcijama i opcijama koje olakšavaju svaku šetnju i izlazak u park ili grad. Postoje sklopivi modeli sa rotirajućim sedištem i podesivim naslonom kao što je tricikl 444 ili Baby Line Roto TS – 280, sa kvalitetnim točkovima i punim gumama.

Neke od poboljšanih varijanti su tricikli sa zvučnim efektima ili ležećim položajem. Iz naše široke ponude izdvajamo modele Comfort Travel TS – 24, New Relax, kao i Smart Trike STR3, koji je 6u1 model, tj. ima 6 načina korišćenja pa se može prilagođavati prema uzrastu i potrebama mališana.

Trotineti za bebe

Vožnja trotinetom više nije zabava samo za stariju decu! Čak i jednogodišnje bebe mogu uživati u prvim “kotrljanjima” na trotinetu uz odgovarajući model ovog prevoznog sredstva. Neke od najpraktičnijih i ujedno najsimpatičnijih varijanti su 5u1 trotineti kao što je trotinet bubamara 5u1 JC – 210, dostupan u više boja sa raznim dodacima. Naime, u njemu su dva proizvoda istovremeno, služi kao guralica i trotinet, jer sadrži ručicu za roditeljsko guranje, kao i podesivo sedište, tako da ga mogu voziti i jednogodišnjaci.

Izuzetno funkcionalnim pokazao se i trotinet Soft 5u1 JC-210-5A, koji kao i bubamara modeli može da se koristi na više načina – kao guralica, trotinet i trotinet sa sedećim delom. Kada dovoljno poraste, može mu se razmontirati sedište i ručka za guranje, tako da se može voziti kao običan trotinet. Dakle, kupovinom ovog modela obezbeđujete mališanu višegodišnju zabavu. Posebna “prednost” ovog trotineta su svakako silikonski točkovi koji svetle prilikom ubrzanja.

Kao fantastično 2 u 1 vozilo iz Bebomanija ponude izdvajamo i trotinet-guralicu za decu Elios 2u1 MoMi, koja se koristi kao bicikl na guranje u prvoj fazi, a kasnije kao trotinet. Mnogi roditelji bi se radije opredelili za ovakav tip guralice trotineta, jer omogućava bebi da postepeno stekne osećaj za ravnotežu i tako kasnije lakše savlada vožnju bicikla.

guralica za prohodavanje za bebe i beba pored nje koja je gura fotografija prikazana u crno beloj boji

Guralice za bebe za prohodavanje

Oko prvog rođendana bebe uglavnom prave i svoje prve korake, a svi koji imaju decu znaju koliko ova faza razvoja može biti zahtevna za roditelje. Konstantno pridržavanje, “vodanje” i šetanje bebe može biti mnogo lakše, ali i zabavnije ako dete ima guralicu za prohodavanje. Šetalice i hodalice zanimljivog i šarenog dizajna, sa muzičkim i svetlećim efektima sasvim izvesno mogu da posluže kao dobar podsticaj bebi da korača. Žirafa kao saputnik ili Lav ili Slon – detetova radost će biti nemerljiva dok šeta kroz sobu i zabavlja se zvečkama, pianom, upoznaje oblike i zvuke. Uz muzičku hodalicu za bebe mališan će razvijati mišiće na nogama, ali i koordinaciju i ravnotežu, sve dok ne savlada stabilno hodanje.

Naročito interesantna može biti guralica za prohodavanje/igraonica 4u1 Kids II Einstein Musical Mix. Ova multifunkcionalna igračka poseduje panel sa električnim klavirom, malim gramofonom i mikrofonom. Takođe, moguće je podesiti je za kretanje ili stajanje.

Ukoliko želite jednostavnije modele, dostupne su i klasične guralice poput modela Little Lion, Buba, Vatrogasac ili luksuzna varijanta kao što je licencirana guralica za decu Land Rover Defender sa ručkom i tendom.

Edukativne igračke

Posebnu kategoriju igračaka predstavljaju edukativne igračke, one koje detetu omogućavaju i zabavu i učenje. Možda se čini da je za jednogodišnjake “još rano” da uče, ali setite se da je igra glavni način da male glave upoznaju svet, stiču veštine i potrebna znanja.

Podstaknite razvoj fine motorike i mašte tako što ćete za rođendanski poklon bebi izabrati dečji sto-tablu ili neki od interaktivnih stolova za igru, pisanje i zabavu.

Podloge za igru

Šarenog dizajna, sa mnogo dodataka i detalja, podloge za igru su dobar poklon za bebu bilo kad u prvoj godini života, ali možete je darovati i za rođendan. Postoje modeli sa lopticama u kojima beba može da sedi i igra se satima kao što su podloga za igru Ladybug sa 30 loptica Kikka Boo i model Lammis sa 18 loptica MoMi. U pravim malim kućnim igraonicama poput Sea turtle 3u1 podloge sa mrežicom i lopticama beba može da razvija motoriku i čula i zabavlja se u igri multisenzornim platnenim igračkicama.

Na kraju, možete se opredeliti i za model podloge sa šatorom, i tako obezbediti da vaš poklon za bebin prvi rođendan postane igračka u kojoj će uživati tokom celog detinjstva! I slavljenik i roditelji biće vam od srca zahvalni!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *