Uncategorized

Kako odabrati pravi tricikl za svoje dete?

Kako odabrati pravi tricikl za svoje dete?

Kako je tražnja za triciklima u poslednje vreme jako porasla, imali smo potrebu da pomognemo roditeljima kako ne bi pogrešili u izboru omiljenog dečijeg trotočkaša. Krenućemo sada od osnovnog pravila: pri kupovini tricikla za decu treba se voditi pre svega potrebama deteta, ali ne sme se zanemariti i potreba roditelja.

Takođe, na taj način želimo da vam skrenemo pažnju na prednosti i moguće mane koje bi trebalo izbeći i samim tim da vam olakšamo kupovinu tricikla .

tricikli za decu sa tendom

Tricikl mora biti praktičan

U poslednje vreme tricikli za decu sve više postaju alternativa ili zamena za dečija kolica. Zbog svoje funkcionalnosti i veće nosivosti može daleko duže da se koristi od kolica, što su najčešći razlozi zašto se sve više kupuju.
Neki modeli tricikala za decu imaju nosivost i do 50kg, čak imaju obaranje naslona u ležeći položaj i rotaciju sedišta, tako da dete tokom vožnje u njemu može da gleda ka Vama ili unapred i na taj način može aktivno da učestvuje u vožnji.

No, da se vratimo opštim kriterijumima za kupovinu.
Kada se kupuje tricikl posebno treba voditi računa da tricikl bude metalne konstrukcije, to je prvo i osnovno pravilo. Sledeće, da ručka za guranje bude podesiva po visini tako da se može prilagoditi visini osobe koja njime upravlja.
Svedoci smo sve češćih pitanja koja je visina tricikla guralice, posebno kada se radi o višim osobama. U stvari, ne treba gledati kolika je njegova visina već da li je ručka podesiva ili ne.

Ne manje bitno,  tricikl bi trebalo da ima korpu na volanu koja služi za odlaganje dečije flašice, ali i zadnju korpu za smeštanje nekih krupnijih stvari ( igračke, slatkiši ili drugih stvari za bebu ). Može imati ali i ne mora torbicu za novčanik ili telefon koja je smeštena najčešće na samoj ručki za guranje. Neki modeli mogu na sebi imati i zvonce, ogledalce ili trubu, ali to nije nešto što bi trebalo da bude presudno za kupovinu tricikla.

Nešto skuplji modeli neretko imaju i udobnije sedište te su predviđeni za duge šetnje, tako da je detetu vožnja u njemu prijatna i laka.

Kakve gume imaju tricikli?


Gume tricikla guralice mogu da budu na naduvavanje, što može da bude i prednost i mana. Prednost je udobnija vožnja na takvim gumama, a mana što mogu da se probuše tokom vožnje što roditelje stavlja u neprijatnu situaciju. Tricikli sa gumama od eva pene se sve više primenjuju i postaju alternativa klasičnim gumenim točkovima. Oba tipa pogodna su za idealno ravne podloge kao što je asfalt, ali i za neravne terene. Mada kod točkova od eva pene cena može da igra ulogu, da što je tricikl skuplji – od kvalitetnijeg materijala su i točkovi.

Sklopivi tricikli – idealni za uštedu prostora


 U cilju zadovoljavanja potrebe kupaca, proizvođači se sve više opredeljuju za proizvodnju tricikala koji mogu da budu sklopivi kao kišobran kolica. Samim tim,  laki su i praktični za transport tako da ne zauzimaju puno prostora u prtljažniku , a znamo svi da mesta u gepeku nikad nije dovoljno (naročito kod pakovanja stvari prilikom odlaska porodice na kraći ili duži odmor).

Sklopivi tricikli su jako praktični za roditelje koji žive u zgradama ili kućama sa više spratova, jer tako sklopljen i lagan može se jednostavno smestiti u lift ili bez muke poneti uz stepenice.  Samim tim za njih je neophodno izdvojiti nešto više novca.

dete na sklopivom triciklu

Sa druge strane, postoje klasični tricikli koji nemaju gore navedene funkcije (rotiranje sedišta, obaranje naslona, sklapanje kao kišobran kolica), su takođe jako praktični, jer svi njihovi elementi ( ručka za guranje, tenda ) su uklonjivi i dete takav tricikl može kasnije kada malo poraste i samostalno da vozi (to pravilo važi za sve tricikle).

Možda i najbitnije, tricikli za decu su odlična priprema dece za klasičan bicikl, jer su stabilniji i dete nema potrebu za uspostavljanjem ravnoteže, tako da više pažnje posvećuje okretanju pedala i upravljanju. Na taj način postiže sinhronizaciju te dve radnje i kada sedne na klasičan bicikl ostaje mu samo da se posveti postizanju ravnoteže.

Kada birate tricikl bitna je i cena

Pored svih ostalih faktora, naravno da je bitno da tricikl kupite po povoljnoj ceni. Na našem sajtu bebomanija.com pronaćićete tricikle za decu svih vrsta po veoma povoljnim cenama. Nebitno da li se radi o sklopivim triciklima, triciklima sa rotirajućim sedištem, sa tendom ili klasičnim triciklima, mi se uvek trudimo da se cena uklapa u budžet roditelja. Takođe, na našem sajtu je često akcija za najpopularnije modele, pa možete i dodatno uštedeti.

Naša topla preporuka

U nastavku teksta daćemo vam našu preporuku modela koji su se najbolje pokazali u praksi i razvrstati ih po kategorijama.

Na taj način ćete najlakše na osnovu vaših želja i potreba odabrati model koji odgovara vašem mališanu.

Ovde ćemo vam dati predloge tricikala u određenim bojama, ali to ne znači da su samo te boje dostupne.

Za sve dodatne informacije slobodno nam pišite putem e-maila ili nas pozovite putem telefona. Rado ćemo razrešiti sve vaše dileme.

Da krenemo redom:

Tricikl za bebe – Tricikl sa rotacijom i ležećim položajem (Za decu od 6 meseci do 6 godina)

Pogledajte ova 2 modela iz kategorije tricikl za bebe za koje naši dosadašnji kupci kažu da su najbolja.

Sklopivi tricikli – sklopiv kao kišobran kolica

Za ova dva sklopiva tricikla naši kupci kažu da su im olakšala život.


Tricikl za decu – sa tendom i ručkom za guranje

Ovi modeli nemaju dodatne funkcije kao prethodni (nemaju rotaciju, ležeći položaj i nisu sklopivi). Zbog toga su povoljnije cene nego tricikli iz kategorija iznad. Predstavljamo vam dva najpopularnija modela iz ove grupe tricikala sa kojima sigurno nećete pogrešiti.

Klasični tricikli – bez tende i ručke za guranje

Ova dva modela što ćemo vam prikazati su za mališane koji vole avanture. To su dva klasična tricikla koja su najtraženija na našem sajtu.

Mi smo srećni ako smo vam ovim tekstom makar malo pomogli u izboru najboljeg tricikla za vašeg mališana.

Pišite nam u komentaru koji ste model izabrali 😉

1 thoughts on “Kako odabrati pravi tricikl za svoje dete?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *