Uncategorized

Oprema za bebe – kako da pametno isplanirate kupovinu

mama drži svoju bebu i spušta je u krevetac koji predstavlja neizostavni element opreme za bebu

Željno iščekujete bebu i radujete se novom članu porodice? Za buduće roditelje trudnoća je značajan i uglavnom divan period, kada se gomilaju razna pitanja o roditeljstvu, ali i ono čuveno: odakle i kada početi sa kupovinom kada je oprema za bebe u pitanju?

Neke mame će možda misliti da je rano da planiraju šoping, ali malo razmišljanja unapred nije naodmet. Od porođaja i trenutka kada upoznate svog mališana ima mnogo toga da se uradi i – mnogo toga da se kupi. Sa svom tom malom i slatkom odećom za bebe i modernom opremom koja je danas dostupna na tržištu, možete lako preterati i kupiti i nešto što vam ne treba. Prema tome, kreiranje plana kupovine može biti nešto najpametnije što možete uraditi pre dolaska vaše bebe na svet.

U ovom Bebomanija vodiču pročitajte o kojim stvarima treba razmisliti pre kupovine opreme za bebe i zašto je korisno dati sebi vremena da napravite prave izbore.

vrtesška za krevetac zakačena na krevetcu za bebe slikana u sobi

Razmotrite svoj budžet

Nije tajna da podizanje deteta košta. Dolazak novorođenčeta zahteva detaljno planiranje finansija – ne samo kada je u pitanju kupovina osnovne opreme i odeće za prve bezbrižne dane, već i za mesece i godine koje slede. Dobro je što postoje načini da uštedite i opet kupite kvalitetnu opremu za svoje dete. Svaka pametna kupovina počinje razmatranjem budžeta. Razmislite šta je to što vašoj bebi treba, kako ne biste upali u “zamku” da poželite da kupite sve “najnovije i najmodernije”.

Planiranje unapred je dobro između ostalog i zato što vam ostavlja vremena da pronađete najbolje ponude, akcijske cene, 2u1 pakete ili se priključite nekom lojaliti programu i tako ostvarite pravo na kupone i nagrade.

Istražite opremu za bebe

Od kupovine krevetića do odabira pravih kolica, potrebno je da donesete mnogo "teških odluka" pre nego što beba stigne. Da biste pronašli proizvode koji su savršeni za vašu porodicu, obavezno provedite malo vremena istražujući online. Počnite da čitate vodiče za kupovinu i recenzije da biste stekli predstavu o tome koji će vam proizvodi najbolje poslužiti. Istraživanje je takođe odličan način da uštedite novac pomažući vam da shvatite šta vam je potrebno, a šta ne za vašu bebu.

Pročitajte i: 5 saveta za prvu godinu bebinog života.

Razmislite o prostoru u svom domu

Sigurno je da želite najdivniji krevetac za svoju bebu, kolevku, a onda i neku simpatičnu njihalicu ili ležaljku. No, pre nego što naručite modele koji vam se dopadaju, razmislite o tome kojim prostorom raspolažete. Ako planirate da stavite krevetac u svoju spavaću sobu za početak, na kom će to mestu biti? Koliko veliki krevetac može da stane? Neka od najpraktičnijih rešenja za male prostore su prenosivi kreveci, koje kao što im naziv kaže možete premeštati iz sobe u sobu ili lako spakovati za svako putovanje.

Za novorođenčad su posebno praktični modeli sa 2 nivoa, kao što je prenosivi krevetac Nighty Night. Dakle, po jednoj ceni dobijate krevetac kome se podešava nivo ležanja, pult za presvlačenje, muzičku vrtešku i ranac za mamu. Slične karakteristike imaju i modeli Medley, Once Upon a Time, Dreamy Bear. Naravno, prijatni ambijent za lakše uspavljivanje mogu biti i modeli sa jednim nivoom kao što su kreveci Africa, Skyglow, Solo.

U Bebomaniji imamo i veliki izbor kolevki za bebe, koje su naročito funkcionalne za male spavaće sobe. Takođe, ako imate veliki stan, kolevku možete postaviti u dnevnom boravku, tako da beba spava i bude blizu vas dok se vi bavite drugim poslovima. Moderna i veoma praktična je kolevka sa funkcijom klackanja Mom and me, dostupna u sivoj i bež boji. Postoje i lako prenosivi modeli poput Bonne Nuit kolevki u bež, sivoj i neobičnoj mint nijansi. Višenamenska kolevka Ava 5u1 takođe je pametan izbor za novopečene roditelje, jer može da posluži kao nosiljka, kolevka i njihalica, a dolazi sa muzičkom igračkom i vibracijom. Beba će se lako uspavljivati uz nežno njihanje i lagane zvuke u ovom bezbednom okruženju za odmor.

Da li možda očekujete poklone od najbližih?

Deo planiranja treba da bude i razmatranje eventualnih poklona od najbližih članova porodice. Da li možete računati na to da će buduće bake i deke, tetke ili ujaci kupiti nešto od bebi opreme da daruju bebu? Porazgovarajte sa dragim ljudima, jer biste većinu onoga što vam je potrebno mogli da dobijete od prijatelja i porodice.

Naravno, nekad će to biti odeća, bodići i simpatične igračke ili vrteške, ali nije isključeno da baka i deka, na primer, požele da kupe prva kolica za bebu. Posebno su praktični 2u1 modeli, gde pored kolica dobijate i autosedište, neophodno za svaku bebinu vožnju kolima. Izdvajamo kombinovana kolica Marsi, Kaia i Allure, koja imaju elegantan dizajn, pružaju komfor i komotnu vožnju od prvog bebinog dana do treće godine.

Uvek se možete opredeliti i za varijantu kolica bez autosedišta kao što su Juno, a posebno kupiti auto sedište jaje (0 – 13 kg). Moderno dizajnirana sedišta su udobna i lepa, poput modela Amaia, Gala i Gianni. Svako od pomenutih sedišta objedinjuje tri funkcije – prenos, vožnju i šetnju bebe, jer se uz pomoć adaptera lako mogu povezati sa ramom istoimenih kolica.

Praktičan poklon mogu da budu i posteljine za bebe, ukoliko imate mogućnost da birate šta će vam kupiti neko od prijatelja. Na našem sajtu pronađite savršenu Cuddles posteljinu za krevetac sa motivima slončeta, žirafe ili zeke.

Kolica za bebe ljubičasta i mama koja stoji iznad kolica i gleda u svoju bebu koja leži u njima

Pazite na dobre ponude

Znamo, znamo, nestrpljivi ste da upoznate svoju bebu! Jedan od dobrih načina da provedete vreme do porođaja jeste traženje akcijskih ponuda za bebi opremu. Konkretno, obratite pažnju na cene hranilica, ogradica i podloga za igru, raznih guralica i drugih predmeta koji vašoj bebi nisu nužno potrebni odmah. Na taj način možete sačekati dok vaši omiljen modeli ne budu u prodaji, i to po najpovoljnijoj ceni.

Na kraju, pre bilo koje odluke, najbolje bi bilo da napravite listu svih potrebnih stvari sa okvirnim cenama na tržištu. Dodajte napomene: šta morate kupiti odmah, šta može da sačeka, kao i da li ćete nešto od opreme dobit na poklon. Sa jasnim uvidima u svoje finansije i potrebe budućeg člana porodice konačno ste spremni da krenete u prvi šoping za bebu.

Srećna kupovina!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *